Yöunensa menettänyt Durant kesti paineet ja pääsi juhlimaan NBA-mestaruutta

Golden State Warriors osaa jo NBA-mestaruuteen liittyvät kuviot, mutta viidennen finaalin tähtipelaajalle Kevin Durantille mestaruuden varmistuminen oli täysin uusi kokemus. Durant vaihtoi viime kesänä Oklahoma City Thunderista Kaliforniaan ja ylsi ensi kertaa urallaan maailman kovatasoisimman koripallosarjan voittajaksi.

– Taistelimme ja onnistuimme. Olemme mestareita ja juhlimme kotikentällämme, Durant intoili.

Warriors palasi mestariksi yhden välivuoden jälkeen, kun se kukisti Cleveland Cavaliersin voitoin 4–1. Viides finaali päättyi Kalifornian Oaklandissa 129–120, ja Durant heitti voittajien kovimman pistemäärän, 39 pistettä.

Durant tiesi täsmälleen roolinsa kovatasoisessa joukkueessa. Paineet mestaruuden saavuttamiseksi olivat valtavat, sillä vuosi sitten Warriors taipui finaalisarjassa juuri Cavaliersille.

– En pystynyt nukkumaan kahteen päivään. Olin jännittynyt. Olin hermostunut. Halusin vain antaa kaikkeni, finaalien parhaaksi valittu Durant sanoi.

Durant heitti yli 30 pistettä jokaisessa finaalissa. Samaan on yltänyt viimeksi Shaquille O’Neal vuonna 2000 Los Angeles Lakersissa.

Golden State hävisi kevään pudotuspeleissä vain yhden ottelun, neljännen finaalin Clevelandissa. Voittoja kertyi 16.

– Nämä jätkät ovat todella lahjakkaita, sitoutuneita toisiinsa ja epäitsekkäitä, Warriorsin valmentaja Steve Kerr selitti mestaruuden taustaa.

Viidennessä finaalissa Durantia säesti parhaiten Stephen Curry 34 pisteellään.

Clevelandin tähtipelaaja LeBron James pelasi NBA:n finaalisarjassa kahdeksatta kertaa. Uran neljäs mestaruus karkasi, mutta James oli viidennen finaalin paras pistemies 41 pisteellään.

Cleveland nousi viime vuonna 1–3-tappioasemasta mestariksi, mutta Golden State ei töpeksinyt samanlaista johtoasemaa uudelleen.

– Otimme opiksemme kaikesta viime vuonna kokemastamme, Curry totesi.