Winnipeg Jets yllätti: Armia suojattiin – Haula ja Raanta voidaan napata kasinokaupunkiin

Ensi kaudeksi maailman kovimpaan kiekkosarja NHL:n saapuva uusi joukkue Vegas Golden Knights sai sunnuntaina tietoonsa listan pelaajista, joita joukkue saa napata riveihinsä tulevassa laajennusdraftissa.

Jokainen NHL-joukkue sai suojata kymmenen kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin, joiden kanssa Golden Knights ei saa neuvotella.

Monien pieneksi yllätykseksi Winnipeg Jets suojasi Joel Armian. Porilainen ei siis saa siirtyä Vegasiin laajennusdraftin yhteydessä. Erinomaisena alivoimapelaajana Jetsissä kunnostautunut Armia on selvästi vakuuttanut valmennuksen ja seurajohdon osaamisellaan.

Minnesota Wild puolestaan ei suojannut Erik Haulaa, ja New York Rangers joutui jättämään Antti Raannan ilman suojausta turvatakseen ykköstorjujansa Henrik Lundqvistin tulevaisuuden seurassa. Haula ja Raanta ovat näin ollen Vegasin poimittavissa, jos seura niin haluaa tehdä.

Muista suomalaisista suojaamatta jäivät muun muassa Anaheim Ducksin puolustaja Sami Vatanen, Florida Panthersin hyökkääjä Jussi Jokinen ja St. Louis Bluesin hyökkääjä Jori Lehterä.