Valioliigaennakko 2017-18: Sijat 17-20

Valioliigakausi 2017-18 pyörähtää käyntiin perjantaina ja on aika laittaa pientä ennakkoa ennen kauden alkua. Tämän viikon aikana sijoitamme joukkueet siten, miten toimituksessa arvioimme niiden päätyvän kauden loputtua.

20. HUDDERSFIELD TOWN

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 5. (Championship)

PISTEET: 81

FA CUP: 5.kierros

LIIGACUP: 1.kierros

PARAS MAALINTEKIJÄ: Elias Kachunga (12)

–  David Wagner on tuonut joukkueseen muutamia pelaajia, mutta Valioliiga on silti iso harppaus seuralle. Huddersfield pelaa korkeatempoista prässipeliä, tavoitteena saada pallo takaisin mahdollisimman nopeasti – toimi Championshipissa muttei enää Valioliigassa, koska joukkueet on niin paljon paremmin organisoituja ja pelaajat täysin eri planeetalta. Joukkuetta on iloa katsoa ja  Terrierit voittavat muutamia hienoja pelejä, mutta loppusijoitus takaa kuitenkin putoamisen.

Tulleet pelaajat: Steve Mounie (Montpellier, £11.4M), Laurent Depoitre (Porto, £3.5M), Aaron Mooy (Man City, £8M), Tom Ince (Derby, £10M), Kasey Palmer (Chelsea, laina), Scott Malone (Fulham, £5M), Elias Kachunga (Ingolstadt, £1.1M)

Lähteneet pelaajat: Kyle Dempsey (Fleetwood, £400 000), Tareiq Holmes-Dennis (Portsmouth, laina), Jordy Hiwula (Fleetwood, laina)

Ihannekokoonpano: (4-2-3-1) Lössl / Löwe-Schindler-Hefele-Smith /  Mooy-Hogg / van La Parra-Palmer-Kachunga / Wells

19. BRIGHTON

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 2. (Championship)

PISTEET: 93

FA CUP: 4.kierros

LIIGACUP: 3.kierros

PARAS MAALINTEKIJÄ: Glenn Murray (23)

– Brightonin pelinsielu on ranskalainen Anthony Knockaert. Jos hän ei pelaa hyvin, koko joukkue pelaa huonosti. Oikea laituri suorastaan loisti viime kaudella. 25-vuotias on lyhyt (172cm), joten Valioliigassa hänen pitää pysyä pystyssä ja pallo jalassa, koska hänen kauttaan joukkue pelaa erittäin paljon. Mutta valitettavasti joukkueella ei ole tarpeeksi tasokkaita ja kokemuksen omaavia pelaajia säilytäkseen sarjassa. Enää yksinkertainen kaava, pallo keskustan kautta laidoille, josta kohdehyökkääjä Murray iski häkkejä hienoista esitöistä, ei toistu Valioliigassa. Meno hyytyy loppua kohden ja tippuminen on ehdoton.

Tulleet pelaajat: Matthew Ryan (Valencia, £6M), Pascal Gross (FC Ingolstadt 04, £2.55M), Josh Kerr (Celtic, ilmainen), Markus Suttner (FC Ingolstadt 04, £4M), Izzy Brown (Chelsea, laina)

Lähteneet pelaajat: Vegard Forren (FK Molde, ilmainen), David Stockdale (Birmingham, ilmainen), Oliver Norwood (Fulham, laina)

Ihannekokoonpano: (4-4-2) Ryan / Bong-Dunk-Duffy-Bruno / Murphy-Sidwell-Stephens-Knockaert / Baldock-Murray

18. WATFORD

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 17.

PISTEET: 40

FA CUP: 4.kierros

LIIGACUP: 2.kierros

PARAS MAALINTEKIJÄ: Troy Deeney (10)

– Manageri Marco Silva toi kesän aikana Will Hughesin Derbystä, joka pelasi erittäin hyvän kauden, mutta riittääkö 22-vuotiaan englantilaisen taso Valioliigassa? Sitten tuli myös Chelseasta Nathaniel Chalobach, jolla paikkailtiin keskikentän heikkouksia. Voidaanko kuitenkaan puhua vahvistuksista, koska kummallakaan tulokkaalla ei ole juurikaan kokemusta pääsarjatasosta (Hughes ei ole pelannut yhtään ottelua Valioliigassa, Chalobach 14 ottelua). Jos seuraikoni Deeney jää niin Watfordilla on mahdollisuuksia säilyä, mutta 29-vuotias hyökkääjä koettelee olemuksellaan silti joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Taistelee häntäpään sijoituksista.

Tulleet pelaajat: Tom Cleverley (Everton, £8M), Kiko Femenia (Alaves, ilmainen), Will Hughes (Derby, £8M), Nathaniel Chalobah (Chelsea, £7M)

Lähteneet pelaajat: Mario Suarez (Guizhou Hengfeng Zhicheng, ei tietoa), Steven Berghuis (Feyenoord, £6M), Juan Carlos Paredes (vapautettu)

Ihannekokoonpano: (4-4-1-1) Gomes / Holebas-Britos-Prödl-Janmaat / Pereyra-Cleverley-Behrami-Amrabat / Capoue / Deeney

17. NEWCASTLE

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 1. (Championship)

PISTEET: 94

FA CUP: 4.kierros

LIIGACUP: Neljännesvälierät

PARAS MAALINTEKIJÄ: Dwight Gayle (23)

– Ilman manageri Rafael Benitezin tieto-taitoa ei Harakat olisi voittaneet viime kaudella Championship-mestaruutta. Ja se on fakta. Hänen ansiostaan Newcastle teki sarjassa eniten maaleja (85) ja päästi vähiten maaleja (40). Tällä kaudella kaikki riippuu siitä miten espanjalainen tulee toimeen omistaja Mike Ashleyn kanssa. Benitezille luvattiin jopa sata miljoonaa puntaa hankintoihin, mutta vielä isoja pelaaja kauppoja ei ole näkynyt (lue: rahaa annettu käyttöön). Pelaajamateriaali ei riitä vielä lähellekään haastamaan huippujengejä, mutta jos espanjalaisvelho saa kaiken irti pelaajistaan, Newcastle säilyy Valioliigassa. Joukkueen ainut vahvuus on manageri Benitez.

Tulleet pelaajat: Christian Atsu (Chelsea, £6.2M), Florian Lejeune (Eibar, £8.7M), Jacob Murphy (Norwich, £12M), Javier Manquillo (Atletico Madrid, £4,5M), Mikel Merino (Dortmund, laina)

Lähteneet pelaajat: Florian Thauvin (Marseille, £9.8M), Vurnon Anita (Leeds, ilmainen), Yoan Gouffran (Goztepe, ilmainen), Haris Vuckic (FC Twente, ilmainen), Daryl Murphy (Nottingham Forest, £2M)

Ihannekokoonpano: (4-4-1-1) Darlow / Dummett-Clark-Lascelles-Yedlin / Atsu-Colback-Shelvey-Ritchie / Perez / Gayle