Valioliigaennakko 2017-18: Sijat 13-16

16. BURNLEY

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 16.

PISTEET: 40

FA CUP: 5.kierros

LIIGACUP: 2.kierros

PARAS MAALINTEKIJÄ: Sam Vokes (10)

– Manageri Sean Dyche teki viime kaudella erittäin hyvää jälkeä materiaaliin nähden. Jos katsoo Burnleyn kokoonpanoa tarkemmin niin moni olisi arvioinut joukkueen yhdeksi varmaksi putoajaksi, mutta näin ei vain käynyt ja iso kiitos kuuluu Dychenelle. Tämän kauden tavoite on vain ja ainoastaan voittaa enemmän vierasotteluita. Valioliigassa ei ole helppoa voittaa vierasottelu, mutta jostain täytyisi kaivaa ne tarvittavat maalit ja sopeutua aiempaa sulavammin eri olosuhteisiin. Joukkue säilyy sarjassa Dychenin ansiosta ja jos ennen siirtoikkunan sulkeutumista löytyy vielä pari vahvistusta mieluiten ainakin yksi toppari niin sarjasijoitus kauden jälkeen saattaa parantua parillakin pykälällä.

Tulleet pelaajat: Jack Cork (Swansea, £8,7M), Jonathan Walters (Stoke, £2M), Phil Bardsley (Stoke, £400 000)

Lähteneet pelaajat: Michael Keane (Everton, £28M), George Boyd (Sheffield Wednesday, ilmainen), Paul Robinson (lopetti)

Ihannekokoonpano: (4-4-2) Heaton / Ward-Mee-Tarkowski-Lowton / Brady-Hendrick-Cork-Walters / Barnes-Vokes

15. BOURNEMOUTH

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 9.

PISTEET: 46

FA CUP: 3.kierros

LIIGACUP: 3.kierros

PARAS MAALINTEKIJÄ: Josh King (16)

– Joukkue teki viime kaudella enemmän maaleja (55) kuin esim. Manchester United (54), ja paras sarjasijoitus joukkueen historiassa (9.), mutta edelleen suurin ongelma on puolustus. Kirsikat pelaavat yleisöviihdyttävää jalkapalloa, kiitos manageri Eddie Howen, joka ujuttaa varovaisen taitavasti uusia ulottuvuuksia. Joukkue pitäisi tällä kaudella keskittyä johonkin yhteen kilpailuun (FA Cup tai LiigaCup), josta voidaan hakea tulosta menestyksekkäästi. Bournemouth ei tule menestymään Valioliigassa, mutta putoaminenkaan ei uhkaa. Puolustuspäätä parannettiin maalivahti Asmir Begovicilla ja Nathan Akella, joka pelasi jo viime kaudella lainalla seurassa. Pelityyliään joukkueen ei kannata vaihtaa ja nyt kun joukkue sai vielä Jermaine Defoen niin maalinteko sen kuin paranee. Bournemouth pärjää jos Howe, joka on nostanut punamustat neljänneltä sarjatasolta Valioliigaan, onnistuu pitämään vaatimustason korkealla.

Saapuneet pelaajat: Nathan Ake (Chelsea, £20M), Asmir Begovic (Chelsea, £10M), Jermain Defoe (Sunderland, ilmainen)

Lähteneet pelaajat: Lewis Grabban (Sunderland, laina)

Ihannekokoonpano: (4-4-2) Begovic / Daniels-Ake-Cook-Smith / Fraser-Arter-Surman-Stanislas / King-Defoe

14. SWANSEA

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 15.

PISTEET: 41

FA CUP: 3.kierros

LIIGACUP: 3.kierros

PARAS MAALINTEKIJÄ: Fernando Llorente (15)

– Manageri Paul Clement sai walesilaisryhmän kohtalaiseen vireeseen viime kauden lopuksi (4 ottelua, 3 voittoa) eikä Swansea tippunut sarjasta. Muutenkin pre-season kausi on mennyt hyvin, joten alku näyttää ainakin lupaavalta. Toisin kuin viime kaudella, jolloin seurassa vaihdettiin manageria kolmeen otteseen ( Francesco Guidolin ja Bob Bradley ennen Clementia). Jos islantilaistähti Gylfi Sigurdsson lähtee, tulee joukkue tippumaan ainakin pari pykälää ja taistelemaan putoamista vastaan. Joukkueen pitää kuitenkin hiilata yhteen, jotta menestystä tulee, lähti Sigurdsson tai ei. Keskikastijoukkue, jos islantilainen jää.

Saapuneet pelaajat: Roque Mesa (Las Palmas, £11M), Tammy Abraham (Chelsea, laina)

Lähteneet pelaajat: Jack Cork (Burnley, 8,7M), Borja Baston (Malaga, laina), Jordi Amat (Real Betis, laina), Bafatembi Gomis (Galatasary, £2M)

Ihannekokoonpano: (4-3-3) Fabianski / Olsson-Mawson-Fernandez-Naughton / Carroll-Mesa-Fer / Ayew-Llorente-Sigurdsson

13. WEST BROMWICH ALBION

Viime kauden tilastot:

SARJASIJOITUS: 10.

PISTEET: 45

FA CUP: 3.kierros

LIIGACUP: 2.kierros

PARAS MAALINTEKIJÄ: Salomon Rondon (8)

– West Bromwich Albion on manageri Tony Pulisin joukkue, Baggies ei olisi näin hyvä joukkue jos walesilainen lähtisi. Pulis haluaa joukkueen härnäävän, houkuttelevan ja iskevän sopivalla hetkellä vastaan. Vaikka kaikki sen jo tietävät, onnistuuko hän jälleen juonissaan? WBA:n pitää tehdä enemmän maaleja tällä kaudella – jos pidät oman pään puhtaana, yksi häkki riittää voittoon. Bournemouth ei siihen kykene, mutta WBA siihen kykenee. Mutta joskus sekin on näyttänyt olevan joukkueella vaikeaa. Jay Rodriguez hankittiin tekemään maaleja, mutta joukkueen pitää pystyä luomaan enemmän maalipaikkoja kuin yksi tai kaksi ottelua kohden. Keskikastijoukkue, cupeista voisi hakea menestystä.

Saapuneet pelaajat: Jay Rodriguez (Southampton, £15M), Yuning Zhang (Vitesse, £7M), Ahmed Hegazi (Al Ahly, laina)

Lähteneet pelaajat: Darren Fletcher (Stoke, ilmainen), Craig Gardener (Birmingham, £1,5M)

Ihannekokoonpano: (4-2-3-1) Foster / Nyom-Evans-McAuley-Dawson / Livermore-Yacob / Brunt-Chadli-Phillips / Rodriquez