Teemu Pukki siirtymässä? Jättiseura Trabzonspor teki tarjouksen

Teemu Pukki on haluttu nimi siirtomarkkinoilla. Turkin pääsarjassa pelaava Trabzonspor on tehnyt tarjouksen Suomen maajoukkueen kärkipelaajasta. Seuran Hüseyin Avni Aker Stadiumilla ei ole maaleja hyökkääjienj toimesta nähty kauden alussa entiseen tahtiin ja seuran kärkipelaajat ovat vaeltaneet peleissä varjojen mailla. Verkot ovat vesillä siirtomarkkinoiden kalkkiviivoilla,

Ykkösnimi Trabzonsporin kärjessä kauden alun ajan on ollut Turkin maajoukkueessakin piipahtanut Muhammet Demir. Suuret odotukset pitkässä juoksussa on ladattu nuoreen Ramil Sheydayeviin, joka on loistanut Venäjän U21 joukkueessa. Tilaa kuitenkin maaliruiskulle olisi. Kauden avauksessa mahdollisuuden sai Portosta siirtynyt Hyun-Jun Suk, joka kunnostautui lähinnä kiukuttelussa ja otti keltaisen kortin vajaan puolen tunnin aikana. Nyt katseet on suunnattu suomalaiseen Pukkiin.

Tanskan Bröndbyssä pelaava Pukki on tehnyt elokuussa pelaamissaan viidessä ottelussa tuhoa  kymmenellä maalillaan. Se on enemmän kuin mihin yksikään Bröndbyn pelaaja on yhden kuukauden aikana pystynyt  seuran historiassa. Tämä on huomioitu maailmalla.

Pukin agentti Teemu Turunen myönsi jo aiemmin viikolla, että maalivire on lisännyt kiinnostusta hyökkääjään.

– Periaatteessa ”Teme” on ollut tosi tyytyväinen tilanteeseensa Bröndbyssä. Tällä hetkellä kaikki on loksahtanut paikalleen joukkueen pelityylistä alkaen. Futiksessa ei voi koskaan tietää, jos tulee jotain sellaista, mistä ei voi kieltäytyä. Asia ei ole pelkästään meidän käsissämme, Turunen suostui valottamaan.

Mistään tusinaseurasta ei Trabzonsporin kohdalla ole kysymys. Seura on voittanut Turkin Superliigan kuudesti  ja Turkin Cupin Trabzonspor on voittanut kahdeksan kertaa. Joukkuetta valmentaa toista kertaa urallaan kokenut kehäkettu Ersun Yanal.

Pukki on tehnyt Tanskassa koko ajan kovaa jälkeä. Brøndby ilmoitti kesäkuussa 2015 käyttävänsä Pukin lainasopimukseen sisältyneen osto-option, ja Pukki teki tuolloin seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Seurat eivät julkistaneet siirtosummaa, mutta mediatietojen mukaan Brøndby maksoi Pukista Celticille vajaat miljoona euroa. Tanskalaislehti Ekstrabladetin mukaan Pukin siirtosumma oli noin 700 000 euroa.

– Olimme hyvin tyytyväisiä Teemuun. Hän oli alusta alkaen selkeä vahvistus joukkueeseen, Bröndbyn urheilujohtaja Per Rud kehui Pukin otteita.

Leave a Reply