Tällaisesta superottelusta on kyse – Mayweather vs McGregor

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä se sitten varmistui.

UFC:n vapaaottelijatähti Conor McGregor ja yksi kautta aikain kovimmista nyrkkeilijöistä Floyd Mayweather kohtaavat Las Vegasissa nyrkkeilyottelussa.

Kamppailulajien ja show-bisneksen superottelua on alustettu lähes kaksi vuotta ja nyt nimet ovat paperissa.

Ottelusta on odotettavissa kansainvälinen megaspektaakkeli, joka saattaa olla rahakkain nyrkkeilyn historiassa.

Ottelua on alustettu jo kahden vuoden ajan.

McGregor kertoi 2. heinäkuuta vuonna 2015 Conan-ohjelmassa, että hän voisi otella Mayweatheria vastaan, mikäli se olisi mahdollista.

Hypoteettinen heitto alkoi tuon jälkeen elää ja kehittyä. Mayweather oli juuri kaksi kuukautta sitten kukistanut Filippiinien Manny Pacquaion suuresti hypetetyssä maailmanmestaruusottelussa.

Mayweather voitti selvästi. Ottelua pidettiin hypeen nähden suurena pettymyksenä.

Tulevaa megaottelua on alustettu taitavalla markkinoinnilla ja suunsoitolla. Niin Mayweather kuin McGregorkin ovat haukkuneet toisiaan toistuvasti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja ottelu on pysynyt ihmisten mielissä.

Mayweather ja McGregor ovat kumpikin ehtineet lopettaakin viimeisen kahden vuoden aikana, mutta spektaakkelin suuret rahapalkkiot saivat jopa Mayweatherin palaamaan takaisin kehään.

Kiihtyvät huhut saivat vahvistuksensa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Superottelusta tuli virallista.

Mayweather ja McGregor kohtaavat 28. elokuuta Las Vegasissa Nevadan osavaltiossa. Puitteet tarjoaa T-Mobile Arena, joka vetää nyrkkeily- ja vapaaotteluissa 20 000 katsojaa.

Ottelua verrataan muun muassa lippujen, katseluoikeuksien ja rahatuottojen osalta Mayweatherin ja Pacquaion mestaruusotteluun vuonna 2015.

T-Mobile Arenalle mahtuu 3 200 katsojaa enemmän kuin MGM Arenalle, jossa pidettiin Mayweather–Pacquaio-taisto.

Las Vegas on perinteinen suurten nyrkkeilyotteluiden mekka. Lähes 400 miljoonaa dollaria maksaneella T-Mobile Arenalla on pidetty lukuisten suurkonserttien lisäksi myös nyrkkeilyotteluita.

Viimeisin huippukamppailu kyseisellä stadionilla nähtiin toukokuussa, kun Canelo Alvarez kukisti Julio Cesar Chavez Juniorin. Suomen koripallotoivo Lauri Markkanen oli voittamassa stadionilla alkuvuodesta Pac 12 -konferenssin mestaruutta Arizonan paidassa.

Ensi kaudelle NHL:ään liittyvä Vegas Golden Knights pelaa kotiottelunsa T-Mobile Arenalla.

Kyse on perinteisestä nyrkkeilyottelusta. Sääntöjä ei ole muutettu vapaaottelun suuntaan.

Irlannin ja Yhdysvaltojen suurisuut ottelevat 12 kolmeminuuttista erää. Ottelupaino on noin 69 kiloa. 40-vuotias Mayweather on kyseisen painoluokan entinen maailmanmestari.

Vuonna 2016 ESPN rankkasi Mayweatherin historian parhaaksi nyrkkeilijäksi. Mayweather on voittanut urallaan 15 maailmanmestaruutta, eikä ole hävinnyt ammattilaisuransa 49 ottelusta ensimmäistäkään.

Otteluista 26 voittoa on tullut tyrmäyksellä. Vuoden 1996 olympiapronssimitalisti on tunnettu puolustavasta tyylistään, joka on tuonut hänelle lempinimen Pretty Boy.

Mayweather on ansainnut toisen lempinimensä, Money, avoimella rahanhimollaan ja kyvyllään myydä omia otteluitaan poikkeuksellisen hyvin. Michiganin kasvatti on tienannut 19-vuotisella nyrkkeilyurallaan yli 620 miljoonaa euroa.

Mayweather lopetti uransa toisen kerran syyskuussa 2015 voitettuaan toistaiseksi viimeisessä ottelussaan Andre Berton. Nyt hän palaa ja ottelee McGregoria vastaan – ja on tyylilleen uskollisesti myöntänyt tekevänsä tämän rahan takia.

Irlantilainen vapaaottelutähti on UFC-sarjan maailmanmestari ja eniten rahaa tienannut vapaaottelija. McGregor on kamppaillut 24 kertaa voittaen 21 ottelua, joista 18 tyrmäyksellä.

McGregor tunnetaan lempinimellä The Notorious. 28-vuotias tähti ei ole kuitenkaan nyrkkeillyt teinivuosiensa jälkeen ja hän onkin selkeä altavastaaja Mayweatheria vastaan.

McGregor tienasi vuonna 2016 reilut 30 miljoonaa euroa ja oli eniten tienannut kamppailu-urheilija maailmassa. Mayweather piti paikkaa ennen lopettamistaan ja oli monena vuonna myös koko maailman eniten tienannut urheilija.

Ottelussa on kyse rahasta, se on selvää.

Mayweatherin ja Pacquaion ottelu on nyrkkeilyhistorian rahakkain kamppailu toistaiseksi. Ottelu tuotti erilaisin tavoin yli 559 miljoonaa euroa. Ottelun katsominen maksoi 100 dollaria (noin 90 euroa) ja katseluoikeuksia ostettiin 4,6 miljoonaa ympäri maailman.

ESPN:n laajassa selvityksessä arvioitiin, kuinka paljon Mayweatherin ja McGregorin ottelu saattaisi tuottaa. Analyysissä päädyttiin noin 543 miljoonaan euroon, joten vuoden 2015 mestaruusottelu saisi täten pitää ykköspaikkansa.

Alustavasti Mayweather kuittaa ottelusta noin 89 miljoonaa euroa (100 miljoonaa dollaria), joka oli hänen minimivaatimuksensa. McGregorin palkkio olisi noin 71 miljoonaa euroa (80 miljoonaa dollaria), joka on huima summa vapaaottelijoiden aiempiin ottelupalkkioihin nähden.