Siirtoikkunan suurimmat voittajat: Valioliiga

Siirtoikkuna on nyt sulkeutunut ja voitaisiin pikkuisen perehtyä, mitä on tapahtunut viimeisen kahden kuukauden aikana. Seuraavan kerran pelaajia saa taas ostaa/lainata ensi vuoden tammikuusta alkaen. On aika laittaa pienimuotoinen yhteenveto neljän suurimman sarjan osalta ja tietysti TOP10-lista isoimmista kaupoista.

ENGLANNIN VALIOLIIGA

Ensimmäistä kertaa historiassa MILJARDI PUNTAA meni rikki saarivaltiossa ja 14/20 joukkuetta rikkoivat omat siirtoennätyksensä. Ja tietysti Manchester United, joka osti maailmanennätys summalla Paul Pogban (105 miljoonaa euroa) Juventuksesta. Muutenkin voisi sanoa, ettäRed Devils oli koko euroopan suurin voittaja, tulihan Old Traffordille myös puolustaja Eric Bailly Villareallista (38 miljoonaa euroa), Henrikh Mkhtariyan Borussia Dortmundista (30 miljoonalla eurolla) ja tietysti itse Zlatan Ibrahimovic PSG:stä ilmaiseksi. Näiden siirtojen ansiosta

Jose Mourinhon miehistö nousi kerta laakista mestarisuosikki numero ykköseksi. Manchesterissä jyllää tulevina vuosina kaksi huippujoukkuetta niin Valioliigassa kuin Mestarien Liigassa, pois sulkematta sitä tosiasiaa, että myös Chelsea, Arsenal, Liverpool sekä

Tottenham taistelevat joka vuosi kärkisijoista, vaikka eivät tehneetkään Man Unitedin kaltaisia pelaajasiirtoja. Uusi muhkea televisiosopimus takaa seuroille myös houkutella kansainvälisiä tähtiä joukkueisiin, koska pienemmätkin jengit pystyvät takaamaan pelaajille hyvää palkkaa ja haastamaan muut euroopan huippujoukkueet.

Spursin kohdalla viimenen tunti toi Moussa Sissokon. Kauppa on jakanut mielipiteet. Joku pitää 30 miljoonan punnan hankintaa älyttömänä, joku näkee sen olevan täydellinen palanen tottenhamin mestaruusjahtiin. Hinta oli9 tässäkin kova, 30 miljoonaa puntaa.

Leave a Reply