Siirtoikkunan suurimmat voittajat: Serie A

Siirtoikkunan suurimmat italiassa. Viime vuosina Serie A:ta on pidetty kolmanneksi suurimpana/parhaimpana sarjana Valioliigan ja La Liigan jälkeen. Mutta nyt pienen hiljaiselon jälkeen näyttää kuitenkin siltä, että joukkueiden uudet omistajat ovat avanneet kukkaroitaan ja vihdoinkin aletaan satsaamaan omiin joukkueisiin sekä tuomaan huippupelaajia seuroille. Vielä vuosia sitten ei pystytty edes kuvittelemaan, että sellaiset joukkueet kuin Palermo ja Udinese haastaisivat kärkijoukkueet. Mutta tällä hetkellä jopa 10 joukkueella on mahdollisuus voittaa Serie A:n jättiläiset.

Pienemmät seurat tahkovat rahaa, kun myyvät pelaajiaan eteenpäin ja näiden jatkaessa vieläkin eteenpäin niin saavat jopa 30% myyntihinnasta, jos pelaaja menestyy, vaikka eivät ole pelanneet seurassa vuosiin. Italialaiset seurat kuluttivat 678 miljoonaa euroa pelaajahankintoihin, suurin lukema ikinä Serie A:n historiassa.

Siirtoikkunan suurimmat ovat tuttuja nimiä. Juventus oli suurin voittaja ja isoin kauppa oli argentiinalaisen Gonzalo Higuiainin tuleminen Napolista 90 miljoonalla eurolla. Kun siihen lisätään vielä Miralem Pjanicin, Dani Alvesin, Marko Pjacan ja Mehdi Benatian saapuminen Vanhaan Rouvaan, on 32 kertainen Serie A mestari valmiina myöskin haastamaan Mestarien Liigassa muut euroopan huippujoukkueet vahvalla ja taitavalla joukkueella.

Inter Milan sai uudet kiinalaiset omistajat, tuhlasi kuten siirtoikkunan suurimmat tapaavat tehdä. ja se näkyi myös sinimustien rahan käytössä, sellaiset pelaajat kuin Joao Mario (Sportingista 40 miljoonalla eurolla) ja Gabriel Barbosa (27,5 miljoonalla eurolla) takaavat valmentaja Frank de Boerille luo uskoa, että Inter saattaa yllättää.

Leave a Reply