Shokkisiirto! Raitanen siirtyy Liverpooliin

Shokkisiirto! Raitanen siirtyy Liverpooliin

Suomalaispoika Patrik Raitanen, 14, siirtyy Liverpoolin akatemiapelaajaksi. Raitanen on toisen polven urheilija, sillä hänen isänsä Rauli Raitanen, 46, johti sentterinä menestyksekkäästi Porin Ässien ykkösketjua vuosikaudet 1990-luvulla ja saavutti myös Leijonien kanssa Suomen ensimmäisen jääkiekon MM-mitalin, hopeaa Prahassa 1992.

Pojasta näyttää polvi vain paranevan, sillä Raitasen 14-vuotias poika Patrik on saanut unelmasiirron hieman tunnetumpaan punapaitaiseen joukkueeseen kuin Ässät. Patrik Raitanen siirtyy yläasteen käytyään neljän vuoden sopimuksella Liverpoolin akatemiapelaajaksi FC Jazzista.

– Patrik pelasi noin 11-vuotiaaksi asti sekä jääkiekkoa että jalkapalloa ja valitsi sitten jälkimmäisen. Jalkapallo on aina ollut hänen suurin intohimonsa. Minä en valintoja ohjaillut, Rauli Raitanen kertoi sunnuntaina.

Siirto tapahtuu keväällä 2017. Raitasten perhe on vieraillut Liverpoolissa kahdesti, ja seuran edustajat ovat käyneet Porissa useamman kerran. Äskettäin nuori pelimies pelasi Liverpoolin juniorijoukkueessa kansainvälisessä turnauksessa Italian Bolognassa.

Patrik Raitanen pelaa topparina ja on venähtänyt jo reilusti yli 180-senttiseksi.

– Tässä on nyt hyvin aikaa sopeutua ajatukseen pojan muutosta. Koulu sujuu sekin, keskiarvo on ysin luokkaa.

Leave a Reply