Hamilton voittoon Kanadassa, Bottas varmisti tallin kaksoisvoiton

Montrealin F1-rata on Lewis Hamiltonin menestyssampo. Mercedeksen brittikuljettaja ajoi radalla jo kuudennen voittonsa, kun hän hallitsi Kanadan gp-kisaa tänään alusta loppuun.

Hamilton ajoi Gilles Villeneuven nimeä kantavalla radalla kuudennen voittonsa. Ensimmäinen niistä tuli kymmenen vuotta sitten eli 2007. Hamilton ei ole ollut yhtä tehokas ”voittokone” millään muulla F1-radalla.

–  Kymmenen vuotta sitten otin täällä urani ensimmäisen voiton. Nyt olen todella innoissani, uransa 56. voittoa juhlinut Hamilton sanoi palkintopallilla Star Trekistä tutun näyttelijän Patrick Stewartin haastattelussa.

– Olen pieni osa isossa ketjussa. Iso kiitos kaikille tästä menestyksestä, Hamilton sanoi.

Hamilton kavensi MM-sarjassa Ferrarin Sebastian Vettelin etumatkan 12 pisteeseen.

Valtteri Bottas varmisti tallilleen kauden ensimmäisen kaksoisvoiton, mutta ei pystynyt missään vaiheessa taistelemaan voitosta. Hamilton meni menojaan kärjessä.

– Tiiminä kaipasimme juuri tätä, että saimme pisteet kotiin. Monacoon verrattuna kehityimme todella paljon, Bottas vertasi kahden viikon takaiseen kisaan, jossa Ferrari otti kaksoisvoiton.

Kolmanneksi Kanadassa ajoi australialainen Red Bull -kuski Daniel Ricciardo. Perinteidensä mukaan hän juhlisti palkintopallisijaa juomalla kuohujuomaa ajokengästään.

Ferrari ei pystynyt vieläkään voittamaan Kanadassa, ja tallin edellinen voitto siellä on vuodelta 2004. Tänään kakkosruudusta lähtenyt Vettel menetti alussa asemiaan auton etusiiven rikkoutumiseen, ja Kimi Räikkönen putosi jo lähdössä pari sijaa.

Vettel ajoi lopussa kovia kierrosaikoja, mutta sijoitukseksi jäi neljäs. Räikkösellä oli lopussa teknisiä ongelmia, ja hän ylitti maalilinjan seitsemäntenä.

Bottas kävi varikkopysähdyksensä jälkeen taistelua Force Indian Esteban Oconia vastaan, ja ranskalainen pysytteli sinnikkäästi edellä. Oconin varikkokäynti 32. kierroksella päätti kuitenkin muutaman kierroksen kaksintaistelun. Lopussa Ocon oli myös Vettelin kiusana.

Vettelin etusiiven rikkoutumisen lisäksi Kanadan gp:n dramaattisin vaihe kärjen osalta oli Red Bullin Max Verstappenin hieno startti, jossa hän nousi viidennestä ruudusta toiseksi, sekä saman kuljettajan keskeytys teknisen vian takia kymmenen kierroksen ajon jälkeen.

Avauskierroksella kolarointia aiheutti myös Toro Rosson Carlos Sainz, joka muun muassa kilkkasi Williamsin Felipe Massan radalta.

Williamsin kanadalainen Lance Stroll avasi MM-pistetilinsä yhdeksännellä sijallaan.

Formula ykkösten MM-sarja jatkuu 25. kesäkuuta Azerbaidzhanin Bakussa.