Edmontonin saksalaishyökkääjälle mehukas jatkosopimus

Edmonton Oilers on tehnyt jatkosopimuksen saksalaishyökkääjä Leon Draisaitlin kanssa. Sopimus on pituudeltaan kahdeksan vuotta ja arvoltaan 68 miljoonaa dollaria. Uuden pahvin cap hit on täten 8,5 miljoonaa dollaria.

Draisaitlin uuden sopimuksen arvoksi arvioitiin alunperin villeimmissä huhuissa jopa yli 10 miljoonaa dollaria per vuosi, joten saksalainen päästi seuran paljon odotettua vähemmällä.

Mies on edustanut Oilersia nyt kolmen kauden ajan. Tänä aikana hän on pelannut 191 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 50 maalia ja yhteensä 137 tehopistettä. Esimerkiksi kuitenkin viime kaudella saksalaisen tilille tuli 82 runkosarjakamppailun aikana tehot 29+48.

Sopimus on esimerkillinen etenkin sen kannalta, että saksalaisella olisi takuuvarmasti ollut mahdollisuus tehdä seuran kanssa vieläkin arvokkaampi jatkosopimus. Tämä johtuu siitä, että seuran ykköspyssy Connor McDavid päätyi Oilersin kanssa aiemmin kesällä kahdeksan vuoden jatkoon, joka oli arvoltaan hurjat 100 miljoonaa dollaria.

Se on siis yli 30 miljoonaa enemmän, mitä Draisaitl tulee tienaamaan seuraavan kahdeksan vuoden aikana. Voitaneen siis sanoa, että saksalainen asetti jatkopahvinsa myötä etusijalle mielummin joukkueen tulevaisuuden, kuin itselleen mahdollisesti tulleet ylimääräiset miljoonat.

Omalla tavallaan tämä asettaa myös McDavidin tukalaan tilanteeseen, sillä monien mielestä hänen jatkosopimuksensa oli kova näyttö kanadalaisnuorukaisen ahneudesta. Hän toki saattaa olla 12,5 miljoonan dollarin cap hitinsä arvoinen pelaaja, mutta palkkakatto-aikana kyseinen pahvi tulee tuottamaan Oilersille enemmän hallaa, kuin hyötyä.