Cleveland yrittää mahdottomasta mahdollista

NBA-koripalloliigan hallitseva mestari Cleveland Cavaliers yrittää kuluvan kauden pudotuspeleissä vielä hurjempaa urotekoa kuin viime vuonna. Viimeksi se nousi mestaruuteen 1-3-tappioasemasta Golden State Warriorsia vastaan. Tänä vuonna se aloitti Warriorsin takaa-ajon 0-3-tilanteesta ja tarvitsisi vielä kolme perättäistä voittoa lisää yltääkseen mestariksi.

– Ei tämä ole enää kivaa. Tällaisesta tulee liikaa stressiä, Clevelandin tähtipelaaja LeBron James tunnusti ennen maanantaina Oaklandissa pelattavaa loppuottelusarjan viidettä peliä.

Cleveland otti ottelusarjassa ensimmäisen voiton perjantaina, kun se katkaisi Golden Staten 15 perättäisen pudotuspelivoiton sarjan tylyin lukemin 137-116.

Golden Staten voittosarja on liigan ennätys, ja Cleveland katkaisi se ennätyksellisellä ilotulituksella. Clevelandin 24 kolmosta, ensimmäisen puolikkaan 86 pistettä ja ensimmäisen neljänneksen 49 pistettä ovat kaikki NBA:n ennätyksiä.

Joukkue-ennätysten lisäksi James teki pelissä finaalien yhdeksännen triplatuplansa, jolla hän ohitti Magic Johnsonin NBA-ennätyksen.

Ottelu ei ollut kuitenkaan ihan pelkkää juhlaa edes Jamesille. Pelaajien tunteet lämpenivät etenkin neljännen ottelun kolmannella neljänneksellä. James sai Kevin Durantin kanssa käymästään suunsoitosta teknisen virheen.

Jälkeenpäin James vähätteli kahakkaa, josta molemmat saivat rangaistuksen. Tuomari vihelsi kolmannen neljänneksen aikana kaikkiaan viisi teknistä virhettä.

– Tätä peliä kuuluu pelata fyysisesti. Molemmat joukkueet haluavat voittaa ja haluavat nimensä myös ennätyskirjoihin, joten voiton eteen tehdään kaikki voitava, James selitti ottelun kiihkeyttä.

Durant oli tilanteesta samaa mieltä. Hän jopa pelkäsi, että tekniset virheet voivat pilata pelin intensiteetin.

– Sehän oli vain koripalloa. Me vain puhuimme toisillemme. Meillä ei ollut aikomustakaan ruveta lyömään toisiamme, Durant vakuutti.

– Olen varma, että sama jatkuu, eikä siinä ole mitään pahaa.