CHL-kausi alkaa – suomalaisseurat valmiina

Kaudella 2017-2018 jääkiekon Champions Hockey Leaguessa pelaa yhteensä 32 joukkuetta, joista viisi suomalaista: HIFK, JYP, Tappara, KalPa sekä TPS.

Torstaina TPS kohtaa vieraissa tsekkiläisen Mountfieldin ja KalPa isännöi ruotsalaista Malmö Redhawksia.

– Pelistä on tulossa ihan erilainen kuin mitä treenipelit ovat olleet. Vastus tulee kovenemaan pykälällä. Alkuviikko valmistaudutaan hyvin ja sitten lähdemme voittamaan pelin. Meillä ei ole muuta tavoitetta pelistä. Pääsemme pelaamaan tuloksesta ja tässä vaiheessa syksyä. Haluamme ottaa kotivoiton ja isot pisteet heti ekasta pelistä, KalPan kapteeni Tommi Jokinen pohtii.

– CHL on erittäin mielenkiintoinen turnaus minulle. Vastassa on tuttuja urani varrelta, ja tulemme taas kokemaan useita tyylejä pelata jääkiekkoa. Haastavinta on se, että sinun tulee pelaajana olla valmiina melkeinpä mihin vaan varsinkin vieraspeleissä. On aina hyvä hypätä hieman oman mukavuusalueensa ulkopuolella, tähän CHL tarjoaa tänäkin vuonna taas hyvän mahdollisuuden. Odotamme innolla sitä, että pääsemme pelaamaan merkityksellisiä pelejä jo tässä vaiheessa vuotta, TPS:n Eric Perrin puolestaan miettii.

Perjantain otteluissa JYP kohtaa kotona EV Zugin, Tappara ja HIFK vieraissa RB Salzburgin ja Brynäsin.

– Kaikki paukut laitetaan peliin keskiviikosta alkaen. Matkustamme Ruotsiin jo hyvissä ajoin ja meillä on puolentoista viikon aikana neljä kovaa kansainvälistä ottelua edessä ennen kotimaisen Liigan alkua. Koen myös, että on hyvä aloittaa tämä turnaus vieraskentiltä. Vaikka pelimme ei vielä ole aivan täydessä kuosissa, se antaa meille lähtökohdan iskeä hyviä tuloksia kotiin viemisiksi, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin puntaroi.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi myöntää, että haaste on kova.

– Ensimmäiset pelit edessä, ja takana vasta muutama treenipeli. Jääkiekkokulttuurit ovat erilaisia, ja pelin virtaukset ovat ehkä toisenlaisia, kuin mihin olemme Liigassa tottuneet. Jos käyttää jääkiekkotermejä, niin aikamoisia ”karvapersejoukkueita” on vastassa. Nyt on tehtävä valmistautumisen kanssa vain kovasti duunia, ettei mikään edessä odottava tule yllätyksenä, kun kiekko putoaa jäähän, Rautakorpi pohtii.

Kausi huipentuu 6.2.2018 pelattavaan finaaliin.

– Ei tähän kisaan kannata ilmoittautua, mikäli voitto ei ole tavoitteena. Pääsimme jo viime vuonna pitkälle, mutta silloin Bern oli liian kova. Eikä homma ole tähänkään kauteen mihinkään muuttunut. Ei tässä sarjassa yhtään heikkoa porukkaa ole, eivät ne muuten näissä kekkereissä olisi. Saamme tänäkin vuonna vastaamme hyvin erilaista jääkiekkoa pelaavia ryhmiä, tämä korostaa varsinkin ennakkoon tehtävän scouttauksen merkitystä, JYP:n käskyttäjä Marko Virtanen alleviivaa.

Lähde: CHL:n tiedote